Vervroegde vrijlating

Twee mannen, Jean en Pol, die al een paar jaar in een gekkenhuis verblijven, komen in aanmerking voor vervroegde vrijlating. De directeur van de instelling laat de twee naar zijn kantoor komen voor een kort gesprekje. Jean mag als eerste binnen terwijl Pol in de gang zijn beurt gaat afwachten. "Ga zitten, Jean," zegt de directeur Hij legt Jean uit dat hij voor vrijlating in aanmerking komt maar dat hij eerst nog een paar eenvoudige testjes moet doen. "Hoeveel is 4 + 2?" vraagt de directeur. Jean onmiddellijk: "6!" "Hoeveel is 8 x 4?" gaat de directeur verder. "32!" antwoordt Jean resoluut. "Goed zo," zegt de directeur. "Nu iets anders... doe het licht eens uit!". Jean knipt het licht uit en het is onmiddellijk pikdonker in de kamer. De directeur neemt een zaklamp uit zijn la, knipt ze aan, schijnt dan recht naar de muur en vraagt: "Ga eens op de straal van die zaklamp zitten Jean!" Jean schiet in de lach en zegt: "Vroeger zou u dat gelukt zijn, maar nu ben ik véél slimmer hoor!" Ze praten nog wat verder en uiteindelijk tekent de directeur de nodige papieren voor de vrijlating. "Proficiat Jean, je mag beschikken en zeg maar tegen je vriend Pol dat hij binnen mag komen." Dolblij sluit Jean de deur achter zich en hij vertelt Pol dat hij naar binnen mag, waarop hij nog snel fluistert: "Vooral niet op de straal van die zaklamp gaan zitten hè!" "Waarom niet?" vraagt Pol. Jean: "Ben je gek?! Als hij ze uitknipt lig je met je kloten op de grond!"

Average: 8 (7 votes)
Categorie
Tags

Nog 5 willekeurige moppen

Vulkaan

Wat is een vulkaan?

Antwoord
Average: 7.7 (10 votes)
Categorie

Zingen

Olivia zit in de les Nederlands.

De juf vraagt: ' Hoe zeg je zingen in de eerste persoon enkelvoud?'

Olivia: 'Ik zing.'

'Heel goed, Olivia', zegt de juf. En als papa zou zingen, wat zou je dan denken'

Olivia: ' Stooooooop'

Average: 4 (1 vote)
Categorie

een goed rapport.

Thomas is een vrij slechte leerling. Op een dag probeert zijn vader hem wat aan te moedigen: het mooiste geschenk dat je mij op mijn verjaardag kunt geven is een goed rapport. "Dat is jammer pa", zegt Thomas, "ik heb al een stropdas voor je gekocht!"

Average: 4 (1 vote)
Categorie

Kat met verschillende ogen

Heb je weleens een kat gezien met twee verschillende ogen?

Antwoord
Average: 6.7 (3 votes)
Categorie
Tags

Jantje komt thuis

Jantje komt thuis en zegt tegen zijn vader: 'Pa, later wil ik rijk worden. Dan wil ik een groot huis zonder badkamer en elf bedienden en veel eten natuurlijk.'

'Geen badkamer?', vraagt vader.

'Klopt, want ik wil stinkend rijk worden.'

Average: 8 (7 votes)
Categorie